Baltické pobřeží přivítalo zaměstnance chráněných dílen

Vždy s úsměvem. Foto: Iveta Klečková
  •  

Již podvanácté vyrazili na společnou dovolenou zaměstnanci chráněných dílen teplické Arkadie a Lebenshilfe „Altmark West z německého Gardelegenu. Střídavě se česko-německá skupina vydává na zajímavá místa v Německu a v Čechách. A protože se loňská dovolená, která byla v režii Arkadie, uskutečnila v Jizerských horách, byli letos na řadě němečtí přátelé. Vybrali Niendorf na pobřeží Baltského moře.

Stejně jako v minulých letech, připravili i letos organizátoři týdenní, velmi pestrý program. Rybářské slavnosti v Travemünde či výlet do Lübecku spojený s projížďkou patrovým vyhlídkovým autobusem,  plavbou na lodi kanálem okolo města a také s návštěvou starodávné cukrárny vyznačující se letitou výrobou marcipánu, střídaly návštěvy přírodních pamětihodností.

„V motýlím dvoře jsme viděli motýla s rozpětím křídel převyšujícím 30 centimetrů“, říká účastnice zájezdu, jinak prodavačka v obchůdku Arkadie, Iveta Klečková, „ptačí park nám zase ukázal na 1200 exemplářů ptáků z celého světa“. Samozřejmě nechybělo lenošení v plážových koších, výlet na kolech či návštěva termálních lázní. Celý týden byl doslova nabit spoustou zážitků.

Nezbývá než poděkovat za podporu Česko-německému fondu budoucnosti a těšit se společnou dovolenou v příštím roce. Na té přivítáme své německé přátele v Česku. Do té doby se ale zaměstnanci a klienti obou organizací setkají při řadě dalších akcí.

Česko-německá_dovolená_01 Česko-německá_dovolená_02 Česko-německá_dovolená_03

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*