Za pobyt v lázních hosté v Teplicích asi zaplatí více

Zdroj: www.lazneteplice.cz
  •  

Lidé, kteří se budou od příštího roku rekreovat v Teplicích, za svůj pobyt nejspíše připlatí.

Tepličtí zastupitelé se rozhodli, že po šesti letech znovu zavedou lázeňský a ubytovací poplatek. Za každého hosta by měly lázně za den odvádět do městské kasy 15 korun. Za ubytovaného hosta, který se ve městě rekreuje, pak hotely, ale i fyzické osoby, musí za den odvést šest korun. Jde o maximální částky, které povoluje zákon.

Vedoucí finančního odboru Roman Jodas odhaduje, že město tím ročně získá 2,1 až 2,75 milionů korun. Přesnější částka se podle něho velmi těžko odhaduje. Vybrané peníze chce radnice použít na řešení problémů, které souvisí s provozem lázní a pobytem lázeňských hostů. Například na nepořádek způsobený hosty z arabských zemích, na který si Tepličané opakovaně stěžují.

Některým zastupitelé poukázali na fakt, že se bude vybírání poplatku velmi obtížně kontrolovat, hlavně i fyzických osob. Primátor Jaroslav Kubera připustil, že asi vše nevyberou, protože lidé mohou tvrdit, že i Arabové jsou i nich na návštěvě. „Díky české povaze předpokládám, že když jeden bude platit, tak ten druhý také, aby ho soused náhodou nepráskl,“ prohlásil Kubera.

Dodal, že v minulosti byl výběr ubytovacího poplatku jednodušší, protože se odváděl z lůžka. Nyní ale majitelé ubytovacích kapacit platí jen, když je lůžko obsazené. Ideální by podle něho byla paušální platba, ale pro její stanovení radnice potřebuje relevantní údaje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*