TEST: Měňte olej a budete opravdu dobří

  •  

Najít teplickou restauraci Hlubina není jednoduché, i když se nachází v polovině cesty mezi teplickým divadlem a radnicí. Když se mi to povede, její vývěsná štít je opravdu malý, scházím po schodek do sklepa.

V kuchyni asi nemají příliš výkonou digestoř, komínový efekt mi typický odér žene do nosu. Když se dostanu ke dveřím imitujícím batyskaf, již ale nic cítit není. Ani kouř. V době oběda tu nikdo nekouří.

Usedám u jediného volného stolu, nakouknu do poledního menu a už zde stojí číšník. Obsluha je rychlá a to po celou dobu. Na otázku, co mi doporučí, ani na okamžik nezaváhá. „Plněné knedlíky, opravdu se povedly,“ prohlásí. Nakonec na jeho radu nedám a volím krůtí medailonky s gratinovanými rajčaty, mozzarellou a hranolky. K tomu z menu králičí vývar a kofolu. Každý den mají čtyři jídla, z toho jedno typicky české. Zaznamenávám v uplynulých dnech třeba španělské ptáčky nebo rajskou.

Polévku mám na stole do minuty. Horkou a s mnoha kusy králičího masa. Na mne ne dost slanou, ale na stole mám nejen klasickou slánku a pepřenku, ale i mlýnek s mořskou solí a celým pepřem.

Po polévce na druhé jídlo opět nečekám. Tady se člověk i za ze zákona danou půlhodinovou polední pauzu asi opravdu najíst stihne. Ochutnám gratinované rajčátko a mé chuťové buňky zajásají. Pak vezmu hranolek a zase je srazím zpět. Ten olej, ve kterém se smažil, by chtěl vyměnit. Už je to na hraně, i když za ještě asi ne. Ovšem hodně bodů tím jídlo ztrácí.

jidlo_hlubina

K mému překvapení mi na stole přistává koláč z perníkového těsta s tvarohem, dostává ho ostatně každý. Tak si objednávám presso. Než se udělá v klasickém přístroji, vidím totiž za bar, vyzkouším wifi. Hned ji najdu a zajásám. Ale jen na chvíli. Telefon připojený je, ale připojení na signálu není. A ve sklepě se má mobilní data táhnou jako šnek.

Káva nezklamala ani nenadchla a tak žádám účet. Celkem 147 korun je za celé menu s pitím a kávou příjemná cena. V restauraci je čisto, zkusím tedy ještě toalety, které někde někdy bývají problém. Tady je uklízejí, ani kolem mušle nenajdete kapky. Papírových ručníků je dost, zrcadlo nad umyvadlem vyleštěné.

Na rychlý oběd je to velmi dobré místo za příjemnou cenu, které, pokud nejste místní, ale budete velmi obtížně hledat. Jestli si kuchař dá příště pozor na olej, nejspíše si pochutnáte.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*