Ústecký kraj chce zachovat trať Lovosice-Teplice

ilustr. foto
  •  

Představitelé Ústeckého kraje informovali ministra dopravy Dana Ťoka, že si přejí zachovat železniční tratě 097 z Lovosic do Teplic

To poškodil sesuv, které poničil i dálnici D8. Pro zachování trati se vyslovili na posledním jednání i tepličtí zastupitelé.

„Jak jsem již několikrát uvedl, zájem Ústeckého kraje se nemění a stále s touto tratí do budoucna počítáme. Máme na ní platnou objednávku u Českých drah a v dlouhodobém výhledu je tato trať i zahrnuta do plánu dopravní obslužnosti. Je to pro nás významné spojení pro občany nejen pro cestu do zaměstnání, ale i jako víkendová doprava sloužící turistům, rekreantům a chalupářům,“ uvedl radní pro dopravu Jaroslav Komínek. Hejtman Oldřich Bubeníček i radní znovu zdůraznili, že obnova tohoto železničního spojení je pro regionální dopravu v kraji velmi významná.

Podle ministra dopravy nyní pracuje Správa železničních a dopravních cest na několika variantách technického řešení stabilizace svahu v místě trati a následně vybranou variantu připraví k realizaci. Obě strany se však shodly na tom, že je nezbytné bez průtahů pokračovat v dokončení dálnice D8. V případě, že se na stavbě objeví komplikace, je Ústecký kraj dle možností pomoct s jejich řešením.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*