FOTO: Arkadie dětem v Duchcově

Foto: Lenka Pichertová
  •  

V pořadí už sedmá výstava Arkadie v Popperově síni Muzea města Duchcova byla na sv. Martina zahájena vernisáží. Několik desítek příznivců Arkadie si při oficiálním zahájení výstavy poslechlo také písničky hudebního souboru Arkadie pod vedením Jiřího Nového.

Po výstavách s tematikou ročních období či svátků (vánoce, velikonoce), je letošní výstava věnována dětem. Velký prostor je věnován výtvarným pracím žáků speciální školy Arkadie, výrobky chráněných dílen, které expozici doplňují, na toto téma navazují.

Výstava tak symbolizuje propojení vzdělávání a pozdějšího pracovního uplatnění lidí se zdravotním postižením v programech Arkadie. Vždyť žáci školy přichází do chráněných dílen na praxi, později prochází programem sociálně terapeutických dílen, aby mnozí z nich našli zaměstnání v chráněných dílnách.

Arkadie v těchto dnech slaví 25 let své existence. Počty lidí se zdravotním postižením, ale také jejich rodin, kterým Arkadie poskytla své služby a tím pomohla při vstupu do praktického života, se dají za tu dobu počítat na stovky. Podívat se na výsledky alespoň určitého výseku její  činnosti budete mít v Duchcově do konce tohoto roku, vždy od pondělí do pátku mezi 9. a 17. hodinou.

Deti_detem_01 Deti_detem_02 Deti_detem_03 Deti_detem_04

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*