Zimní stadion jde definitivně k zemi

  •  

Do konce ledna příštího roku z Teplic zmizí ruiny zimního stadionu.

Společnost JTH Holding, které nyní objekt a pozemky patří, ho dnes začala demolovat. Práce potrvají dva a půl měsíce. Podle ředitele Jaroslava Třešňáka již nějaké plány s pozemky mají, ale nechce být kvůli konkurenci zatím přesnější. „Chtěli bychom spojit rekreaci s komerčním využitím,“ prozradil. Vše by prý chtěl mít hotové za dva roky

Územní plán počítá v těchto místech se sportovišti, ta by tedy měla převažovat. „Očekávám, že kvůli tomu vznikne velká debata,“ prohlásil radní Dominik Feri. Představitelé teplické radnice ale zahájení demolice shodně přivítali. Zmizí tak jeden z vředů lázeňského města.

Zimní stadion byl postavený v letech 1972 až 1976 a byl ve své době považovaný za špičku. Často zde hrála i reprezentace. Ze stárnoucího objektu ale hokejisté odešli v roce 207, mládež o čtyři roky později. Objekt začal chátrat. Firma, která ho vlastnila, odsud odvezla vše, co se dalo zpeněžit. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy majitelé ruinu městu nabídli za 100 milionů korun, což byla nepřijatelná částka. Objekt nakonec získala společnost JHT Holding.

Teplice nyní zimní stadion nemají, město ale jeho stavbu plánuje v sousedství sportovní haly. Nyní kompletují projektovou dokumentaci.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*