Zaměstnanci Arkadie oslavili 25.narozeniny své organizace

Foto: Lenka Pichertová
  •  

Letošní výroční společenské setkání zaměstnanců Arkadie bylo ve znamení oslav 25.výročí založení této organizace. Tomu odpovídalo i téma setkání: „Arkadie ve vývoji, aneb věková transformace zaměstnance Arkadie“.

Vtip spočíval v tom, že zaměstnanci, od pedagogů a provozních zaměstnanců školy, přes pracovníky sociálních služeb, ekonomického úseku, vedení společnosti, dopravy, prodavačky obchůdku až po chráněné dílny, opustili svůj biologický věk a přijali věk „arkadijský“, odvozený od délky jejich svázání s Arkadií. A tak se na parketu objevila mimina před penzí vedle mnohem mladších starců, kteří si svůj „věk“ začali počítat před 24 léty jako žáčci školy a dodnes pracují v chráněných dílnách.

Nejen „věková“ škála juchajících zaměstnanců symbolizovala uplynulých 25 let. Na parketu stál velký papírový dort, okolo kterého služebně nejstarší zaměstnanci jednotlivých středisek zapálili 25 svíček (samozřejmě vyrobených v jedné z našich chráněných dílen), ve vedlejším sálku se promítaly fotografie od prvního školního dne v roce 1991 (tehdy po roce usilovných příprav přijala Arkadie první klienty) s paní Olgou Havlovou až po současnost.

Na jiném místě se mohli zájemci vrátit k událostem minulých 25ti let v tištěných mediálních výstupech. Ale hlavně se tancovalo a veselilo, ke slovu přišly skutečné dorty zhotovené jednotlivými středisky i bohaté občerstvení, připravené personálem restaurace Vysoký dům v Dubí, kde se setkání uskutečnilo. Výroční setkání je příležitostí ke vzájemnému poznání zaměstnanců, kterých je již více než 170.

Vysoky_dum_02 Vysoky_dum_03

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*