Krupka označila památky nominované do UNESCO

  •  

Turisté i obyvatelé Krupky se nyní snáze dozvědí, jako kulturní památky jsou v Krupce nominované do UNESCO.

Vybrané kulturní památky na území města Krupka, včetně Městské památkové zóny a Krajinné památkové zóny, jsou mezi statky nominovanými za Hornickou kulturní krajinu Krušnohoří/Erzgebirge. Pro rozšíření obecného povědomí a seznámení se s nominací i jednotlivými památkami  město Krupka připravilo několik kampaní a projektů s cílem rozšířit maximální množství faktů mezi občany. „Jedním z důležitých prvků jsou i nové informační tabule umístěné pro návštěvníky nejen přímo v památkově chráněných územích a u konkrétních kulturních památek, ale také na ostatních místech v Krupce. Po celém městě je rozmístěno 8 tabulí, které popisují nejen nominované památky na území Krupky, ale zájemce seznamují s přeshraniční nominací jako celkem,“ uvedl zastupitel Rostislav Kadlec.

Zájemci naleznou tabule na Mariánském náměstí, v parku před městským úřadem, na prostranství před místní bazilikou, u dolní stanice lanové dráhy, v Husitské ulici při vjezdu do Městské památkové zóny, v areálu Hradu Krupka, před štolou Starý Martin, na Komáří vížce a v Unčíně u autobusové zastávky.

Cedule stály 130 tisíc korun. Dvěma třetinami na ně přispěl Ústecký kraj, zbytek uhradilo město Krupka. Rozhodnutí o tom, zda Krupka bude zapsána na seznam UNESCO, má padnout v červenci příštího roku v tureckém Istanbulu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*