Mladí olympionici budou na Cínovci

Foto: KÚÚK
  •  

Běžecké lyžování a biatlon oživí v rámci zimní olympiády dětí a mládeže v průběhu ledna prostory golfového areálu na Cínovci.

Od pondělí 18. ledna do čtvrtka 21. ledna tady budou probíhat individuální i štafetové boje nominovaných dětí. Ve stopách úspěšného krušnohorského lyžaře Lukáše Bauera jdou i mladí závodníci z oddílů soustředěných pod Okresním sportovním sdružením Teplice. Členka výkonného výboru sdružení a trenérka oddílu běžeckého lyžování TJ Lokomotiva Teplice Yvona Rubášová připravuje spolu se svými kolegy své svěřence na olympijský svátek celoročně. „Reprezentaci Ústeckého kraje v běžeckém lyžování budou tvořit pravděpodobně závodníci TJ Lokomotiva Teplice v kategorii staršího žactva, mezi mladším žactvem budou reprezentanty zřejmě napůl zástupci TJ Lokomotiva Teplice a Baníku Osek,“ uvedla.

Kdo přesně v krajské mominaci bude, není jasné. Úspěšná generace závodníků staršího žactva již do bojů na Cínovci nezasáhne, protože již odrostla. „Pro nadcházející olympiádu máme vyšší ambice v kategorii staršího žactva, ale obě dívčí kandidátky na nominaci jsou z mladšího ročníku 2003, což je znevýhodňuje oproti o rok starším soupeřkám. Jedna ze závodnic, Viktorie Vágnerová, by ale vzhledem ke své lyžařské vyspělosti mohla do bojů o nejvyšší příčky zasáhnout, a stejně jako štafeta by mohla mít ambice na pěkné umístění. Také jeden z reprezentujících chlapců je stejný ročník narození, čili v kategorii starších žáků prvním rokem. Oba se budou snažit bojovat o umístění v první desítce,“ řekla Yvona Rubášová. Dodala, že v kategorii mladšího žactva je situace ještě komplikovanější a případné umístění účastníků olympijských her v první polovině startovního pole by bylo velkým úspěchem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*