FOTO: Ještě o jednom vánočním dárku

  •  

Jen pár dní před Štědrým večerem dostali žáci školy Arkadie zajímavý dárek. Byla jím návštěva Vily Štvanice – „ostrovní scény v centru Prahy“. Divadelní společnost mladých profesionálních umělců Geisslers Hofcomoedianten tu uvádí tajuplný příběh z Lužice v období třicetileté války inspirovaný lužickosrbskými legendami, „Já jsem Krabat“.

Právě na toto představení se děti z Arkadie, v doprovodu svých pedagogů vypravily. V hereckém koncertu tří herců, byl prostor pro variace na lužickosrbské písně, legraci, ale i trochu strachu.

„Všem se divadelní představení moc líbilo. Po skončení si děti i dospělí popovídali v příjemné debatě, ve které jsme se mimo jiné dozvěděli i něco z historie Vily Štvanice. Ta byla po ničivých povodních v Praze dlouho opuštěná, aby se později proměnila v nevšední divadlo.   Právě „Geissleři“ jsou jedním z divadelních souborů, kteří tu šíří krásné a kvalitní divadlo“, říká jeden z organizátorů zájezdu, asistent pedagoga Honza Hrnčíř .

Poděkování patří všem spolupracovníkům, kteří v předvánočním fofru obětovali den pro tento opravdu nevšední dárek, ale také dětem, které projevily emoce radosti, ale i strachu a údivu.

Krabat_01 Krabat_02 Krabat_03

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*