Nemocnice dostane nová lůžka

  •  

Teplická nemocnice získá v letošním roce 27 nových lůžek pro své pacienty.

Nejvíce, celkem 19, jich bude takzvaně standardních. Pět jich je určeno pro intenzivní péči a zbývající tři pro péči následnou. V současnosti nemocnice disponuje 479 lůžky. Nová by měla dorazit v březnu.

Peníze na vybavení získá nemocnice z dotačního titulu Ústeckého kraje Podpora zvýšení komfortu pacientů při poskytování lůžkové péče na území Ústeckého kraje – 2015. celá krajská zdravotní tak bude moci pro svých pět nemocnic koupit 28 lůžek intenzivní péče, 124 lůžek akutní lůžkové péče standardní a devět lůžek následné lůžkové péče za více než sedm milionů korun.

„V kategorii intenzivních lůžek se jednalo o podporu v hodnotě 3,1 milionu, ve skupině standardních lůžek o necelých 3,5 milionu a lůžka následné péče včetně připojených oddělení následné péče Ryjice a Zahražany, která byla připojena pod Krajskou zdravotní, podpořil program částkou 427 tisíc korun,“ uvedl náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní Jiří Mrázek.

Nová lůžka tak doplní v loňském roce pořízených 110 lůžek pro celou Krajskou zdravotní z dotačního titulu Ústeckého kraje z roku 2014 za 3,64 milionu korun.  „Pořízená nová pacientská lůžka významně přispívají ke zvýšení komfortu hospitalizovaných pacientů v našich nemocnicích, ocení je hlavně senioři, imobilní pacienti a v neposlední řadě ošetřovatelský personál,“ dodal náměstek Mrázek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*