Kandidatura Kubery na prezidenta ještě není jistá

  •  

Ačkoli se o teplický primátorovi Jaroslavu Kuberovi mluví a píše jako o jasném kandidátovi na prezidenta, nic není jisté.

Zatím se nerozhodl a nemá do prezidentských voleb ani nominaci své strany. Ty by se měly pravděpodobně konat v lednu roku 2018. Kubera sice několikrát vtipkoval, že do toho půjde, ale jen v legraci. „Taková otázka je nyní velmi předčasná. Máme mnohé jiné problémy,“ prohlásil Kubera na přímý dotaz, jestli bude kandidovat. Připustil, že zprávy o své kandidatuře také četl. „On to většinou někdo řekne a pak si to žije vlastním životem,“ dodal ke spekulacím.

Ani občanští demokraté, kteří měli v polovině ledna kongres, o tom, že by za kandidáta postavili Jaroslava Kuberu nebo někoho jiného, zatím nerozhodli. Předseda ODS Petr Fiala po kongresu uvedl, že nyní jsou prioritou krajské a senátní volby a teprve poté začnou řešit volby prezidentské. Podle něho se bude muset ODS nejdříve rozhodnout, zda postavit vlastního kandidáta, nebo podpoří nějakou nezávislou výraznou osobnost.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*