AGC získala cenu za společenskou odpovědnost

  •  

Teplická společnost AGC Flat Glass Czech získala Cenu Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost mezi největšími zaměstnavateli regionu.

O vítězství rozhodla především dlouhodobě nadstandardní péče o zaměstnance a podpora potřebných v rámci regionu Ústeckého kraje. O oceněných rozhoduje Ústecký kraj společně s Radou kvality ČR a Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje. Cena byla letos vyhlášena poprvé. „Odpovědnost za region, kde působíme, za životní prostředí, které svou činností ovlivňujeme, a v neposlední řadě i za své zaměstnance patří do naší firemní filozofie. Jsem pyšný na to, že dlouhodobě patříme mezi velkými firmami ke špičce v regionu. Vážíme si toho, že pořadatelé soutěže tyto naše aktivity ocenili,“ reagoval na ocenění Pavel Šedlbauer, předseda představenstva AGC Flat Glass Czech a viceprezident AGC Flat Glass Europe.

Kraj společně s Radou kvality ČR a Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje při výběru vítěze hodnotil zejména to, nakolik přihlášení nad rámec zákona pečují o zaměstnance, o rozvoj území, o transparentní obchodní vztahy a také životní prostředí. Cena se vyhlašovala ve čtyřech kategoriích: obecní samosprávy, veřejný sektor, firmy pod 250 zaměstnanců a firmy nad 250 zaměstnanců. Hodnotily se aktivity za loňský rok.

Pro AGC to není první takové ocenění ani v letošním roce, ani v letech předcházejících. Firma například byla už jedenáctkrát vyhlášena zaměstnavatelem roku Ústeckého kraje, pravidelně se umísťuje i v celostátním kole této ankety. AGC figuruje i v žebříčku Czech TOP 100, získala také titul Inovativní firma ČR a další. „Mohlo by se zdát, že AGC je už na ocenění zvyklá a bere je automaticky. Naopak, každého si nesmírně vážíme. Navíc nás každé další zavazuje k tomu, abychom naši filozofii naplňovali i dál,“ doplnil manažer lidských zdrojů AGC Flat Glass Czech Libor Sehnal.

AGC Flat Glass Czech, člen AGC Group, je pobočkou mezinárodní společnosti AGC Glass Europe. Společnost je největším výrobcem plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě. Vedení firmy i hlavní závody sídlí v Teplicích. V letošním roce společnost slaví 20 let existence.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*