V Teplicích vyroste nový skatepark

  •  

Milovníci skateboardů a jízdy na inlinech v Teplicích dostanou nejspíše v příštím roce celý nový areál, který budou využívat.

Tepličtí radní vybrali firmu Mystic Constructions, která patří ke špičce v budování skateboardových parků v Evropě, a rozhodli, že na Angeru naprojektuje a postaví nový areál pro stakeboardisty a inline jezdce. „Nový park by měla tvořit betonová skateboardová vana s několika prvky. Bude zde i dráha pro inline bruslaře,“ uvedla vedoucí oddělení investic a realizací Šárka Marešová. Dodala, že již uplynula lhůta pro odvolání ostatních uchazečů, proto s firmou město může v nejbližších dnech podepsat smlouvu.

Za projekt a stavbu Teplice zaplatí necelých deset milionů korun. Vlastní stavba začne nejspíše až příští rok. „Firma musí vypracovat projekt, získat územní a stavební povolení,“ vysvětlila Marešová. To je reálné do podzimu, ale v zimě by se jen obtížně pokládal beton.

Skatepark na Angeru fungoval do roku 2012. Pak skončil, protože vlivem počasí a stálého používání byly překážky ve špatném stavu. To by u betonového areálu hrozit nemělo, jeho životnost je mnohem delší.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*