FOTO: Běžecké lyžování v Arkadii

Foto: Arkadie
  •  

Jednou ze sportovních aktivit provozovaných žáky školy a klienty sociálních služeb Arkadie řadu let, je běžecké lyžování. Vedle jednodenních výjezdů na blízké hřebeny Krušných hor vyjíždí každoročně skupina adeptů tohoto sportu na týdenní lyžařský výcvik. Bohužel, klimatický průběh posledních zim této aktivitě příliš nepřeje.

Přesto se skupina třinácti žáků obou stupňů školy vydala v doprovodu pedagogických pracovníků v minulém týdnu na týdenní výcvik do blízkých Klínů. Když na výcvik odjížděli, nebylo široko daleko po přírodním sněhu potuchy, na Klínech je přivítal jen technický sníh na sjezdovce. Byli smířeni se „suchou“ alternativou. Počasí ale bylo milosrdné, sníh napadl a tak se mladí lyžaři postavili i do bílé stopy. Tři z nich si dokonce vyzkoušeli i sjezdovku a sedačkovou lanovku. Ke konci týdne si všichni na zbytcích sněhu doběhli pro diplom. „Chata Hájovna, na které jsme byli ubytováni je nově zrekonstruovaná a poskytla nám velmi příjemné bydlení,“ zhodnotila ryze materialistickou stránku pobytu jedna z doprovázejících speciálních pedagožek, Felicie Gloneková.

Do loňského roku se také družstvo Arkadie zúčastňovalo Zimních her Českého hnutí speciálních olympiád v Krkonoších. Úspěchy v této vrcholné republikové soutěži otevřely v minulosti cestu na světové hry dvěma sportovkyním Arkadie; Andree na Aljašku a Adéle do Jižní Koree. Vlivem rostoucí finanční náročnosti se letošní účast družstva Arkadie na této soutěži neuskutečnila. Barvy Teplic tentokrát soukromou účastí velmi úspěšně hájila Adéla se svou trenérkou a maminou v jedné osobě. Doufejme, že i tady se v příštím roce povede běžcům z Arkadie lépe.

lyžák_Arkadie (1) lyžák_Arkadie (3)

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*