Akce Bílý týden se v roce 2016 v Teplicích neuskuteční

  •  

Bílí týden v Teplicích letos nebude. Důvodem je podle teplického magistrátu navážení odpadu „mimo teplickými“ občany z okolních obcí a v nemalé míře také zneužívání této akce podnikatelskými subjekty. Dále výskyt volně odložených nebezpečných odpadů, případy zapálení hromady odpadů vandaly apod.

Také opakovaně se objevující nové hromady odpadu po ukončení termínu úklidu, vyhlášeného pro „Bílý týden“, přičemž celá akce se tak vždy neukázněností občanů protáhla na 5-6 týdnů. Docházelo také k rozebírání a roztahávání odpadu po okolí a znečišťování dalších ploch nepřizpůsobivými občany

Možnosti,  jak  se  i nadále  zbavit odpadu zdarma:

Prostřednictvím velkokapacitních kontejnerů rozmístěných po městě, které jsou přistavovány opakovaně, cca po 5-ti týdnech, na vytipovaná stanoviště na území celého města. Tato služba je zaměřena pouze na objemný odpad z domácností (např. koberce, lina, nábytek…, popř. odpad ze zeleně), nikoliv na odpad stavební (suť, cihly) či nebezpečný (např. autobaterie, lednice, televize atd.). Pro rok 2016 byla služba přistavování velkokapacitních kontejnerů rozšířena, a to z původních 100 stanovišť na 125 stanovišť na území celého města.

Zdroj: teplice.cz

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*