Krupka do UNESCO prozatím nepůjde

  •  

Česká a německá strana letos nepředloží Výboru pro světové dědictví organizace UNESCO kandidaturu na zapsání Hornické kulturní krajiny Krušnohoří na seznam této organizace. Žádost je třeba ještě doplnit, aby měla větší šance.

Týká se to i Krupky, která si od zapsání slibovala nárůst turismu. Podle starosty Zdeňka Matouše ale nejde o nic mimořádného. „V minulosti se tak již mnohokrát stalo. Sice jsme se těšili a věřili, že pozitivní rozhodnutí o zápisu Hornické kulturní krajiny Krušnohoří a tím i Krupky padne již letos v létě v tureckém Istanbulu, ale to se nedá nic dělat. Pokud orgány UNESCO vyžadují upřesňující informace, je třeba tak učinit a žádost doplnit. Zatím nevíme o tom, že by se doplnění informací mělo týkat také Krupky,“ řekl Matouš.

Podle něho se může doplněním šance na zápis zvýšit. Cílem je předložit upravenou dokumentaci Centru světového dědictví v Paříži k novému posouzení již v nejbližším oficiálním termínu, tedy do 1. února 2017. O zápisu na seznam UNESCO by se tak rozhodovalo v roce 2018.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*