Na pustý ostrov bych klidně šla znova

Foto: Jiří Šujanský
  •  

Rodačku z Krupky Hanu Mašlíkovou zná nejspíše každý, kdo si ráno zapíná televizi. Již zhruba rok je moderátorkou Snídaně s Novou. Ale lidé ji mohou slyšet i v rádiu Kiss 98, vidět na molu, v divadle nebo při cvičení. V nabitém programu si bude muset v příštích měsících najít čas na to, aby se připravila na svatbu.

Poslední informace o vás říkají, že jste se velmi romanticky zasnoubila. Jak to přesně proběhlo?

Bylo to velmi nečekané. Můj přítel je v mnoha věcech nečitelný, což je ostatně jedna z věcí, které mne na něm baví. Jeli jsme na dovolenou do Dominikánské republiky a předposlední den jsme povečeřeli a šli se projít na pláž. To jsme udělali během pobytu několikrát, ale tentokrát to bylo jiné. Přítel mi na pláži začal vyznávat lásku a pak najednou poklekl. Asi jako každá žena jsem tam stála jako opařená, protože jsem to na jednu stranu vůbec nečekala a na druhou stranu měla strašnou radost. Bylo to opravdu milé překvapení.

Už víte, kdy budete mít svatbu?

Už jsme si na to téma povídali, ale ještě ne zcela konkrétně. Uvidíme, jak nám to čas dovolí, jestli letos nebo jestli to kvůli pracovní vytíženosti budeme muset přesunout na příští rok. Proto konkrétní datum nemáme a myslím si, že to ani o tom není. Ale na svatbu, až budu v bílých šatech, se opravdu těším. Určitě si ten den užiji. Ale nejdůležitější věc je to, abychom se milovali a naše láska nikdy nepominula.

Vím, že máte dům a hezký. Ale asi ne na Teplicku?

Nebudu úplně přesná, kde to je. Je to malá vesnička u Kladna, kus za letištěm. Má málo obyvatel, což nám vyhovuje. Jsme v přírodě a máme tam klid. V Praze celý den běhám po různých schůzkách, pracuji, moderuji, hraji v divadle. Proto si ráda poté užiji klid. Chodíme ven s pejsky do přírody, což v Praze dost dobře nejde. Můžeme tam jezdit na kole nebo sportovat. A navečer si často sedneme a pozorujeme, jak zapadá slunce.

Vracíte se někdy do Teplic, nebo lépe řečeno do Krupky, protože pocházíte odtamtud?

Ano, jsem z Krupky, ale v Praze říkám, že jsem z Teplic. Krupku tam asi moc lidí nezná. Nejsou tam už ani rodiče, protože před třemi lety se odstěhovali k Berounu. Jsou tam velmi šťastní, pomohla jsme jim s koupí krásného dřevěného srubu. Je na čtyřtisícovém pozemku ve svahu a vypadá to tam jako v malém Aspenu. Jeden z mých dvou bratrů je také v Praze, druhý zůstal v Teplicích, ale také pracuje v Praze, takže se hlavně potkáváme tady. Proto se do Teplic často nedostanu.

Vždy jste byla fanynkou FK Teplice. To se změnilo?

Určitě ne. Mne k fotbalu přivedl můj první přítel, který hrával za teplické béčko. Takže tomuto týmu zůstávám stále věrná.

MašlíkováKiss

Když se člověk koukne na aktivity, které děláte, naposledy moderování v rádiu, máte vůbec volný čas?

Po pravdě nyní s tím rádiem, což je poslední věc, kterou jsme si přibrala, je to složitější. Je to každodenní zodpovědnost být připravená. Posluchač si to možná neuvědomuje, ono to není jen o dvou hodinách ve studiu. Připravit pořad s nějakou tematikou a mít připravených zhruba 12 tříminutových vstupů, není tak jednoduché a zabere to docela hodně času. Ale stále mi zbývá čas si jít třeba zacvičit. Ono je to hlavně o tom, jestli chcete. Když chcete, najdete způsob, když nechcete, najdete si nějakou výmluvu. Proto se i v náročném dni snažím mít nějaké volnočasové aktivity, protože bych jinak asi zešílela.

Co vám v současnosti zabírá nejvíce času?

Vše dohromady – rádio, televize, divadlo, kouzla Pavla Kožíška, cvičení. Protože vedeme web, tak na sobě musíme neustále pracovat a vzdělávat se. Ale nyní je to rádio, protože to je nové a já se snažím zdokonalit.

Foto: Václav Širc
Foto: Václav Širc

Hodně vašich fotografií je se zvířaty. Jaký k nim máte vztah?

Zvířata jsou můj život. Jsou to taková sluníčka, která vám přinesou radost, když nemáte náladu. Šest let jsem měla koně. Bohužel jsem ho kvůli nedostatku času musela prodat. Je na Slovensku a má se stále skvěle. Nyní mám dva pejsky, oba jsou vzácná plemena.

Když zavzpomínáte na minulost, jak jste se ke všemu dostala?

Na to se mne ptalo už hodně lidí a já sama přesně nevím. Já tehdy žila na Teplicku a kamarádka mi řekla, zda bych nechtěla dělat v Praze hostesku. Jeli jsme do agentury a tam mi řekli, že jsem hubená, vysoká s hezkým obličejem a zda bych nechtěla dělat modelku. Nebyl to nějaký můj sen, ale zkusila jsem to. Chodila jsem na castingy, což bylo časově i finančně náročné, protože jsem dojížděla z Teplic. A ono ze 100 castingů vám vyjdou třeba jen dva. Maminka vždy chtěla, abych šla do Miss, a tak jsem se ve třiadvaceti přihlásila. Stala jsem se Miss Silueta, získala titul Miss Bohemia a Miss severních Čech. A tím to odstartovalo, začala se o mne zajímat média. Po třech měsících následovala reality show Trosečník. Ono je to ale i o štěstí, dnes by to možná tak jednoduché nebylo. Ke kariéře mi samozřejmě pomohlo i to, že jsem si nechala zvětšit poprsí. Prvotně to opravdu nebyl záměr, já jenom toužila mít větší poprsí. Ale v té době to média zajímalo a já díky tomu začala být slavná. Nejsem na to pyšná, ale na druhou stranu toho nelituji.

Zmínila jste Trosečníka. Před soutěží jste říkala, že jste chtěla vždy na pustý ostrov. Šla byste do toho nyní?

S odstupem času bych nyní řekla, že ano. Protože jsem šílenec. Ale bezprostředně po soutěži jsem říkala, že už v životě ne. Na druhou stranu mám neskutečné vzpomínky a zážitky, které mi nikdo nikdy nevezme. Na ostrově jsem si sáhla na dno fyzických i psychických sil. Bylo to velké ponaučení a obrovská zkušenost.

Známá jste i charitou.Komu pomáháte?

Jednou z mých oblíbených aktivit je beach volejbal a před lety jsem si řekla, že bych tím mohla někomu pomoci. V mých očích je jedno z nejhorších postižení být nevidomý. Proto jsem začala pořádat turnaj osobností a sportovců a jeho výtěžek šel na středisko pro výcvik vodicích psů. Uspořádala jsem čtyři ročníky. Ale minulý rok jsem ho nedělala. S přítelem jsme se stěhovali a zároveň do toho začalo moderování Snídaně s Novou. Už jsem na to neměla čas. Uvidím, zda zvládnu další ročníky, ona je za tím spoustu práce a času, není to jednoduché.

Verze 2

Když jste zmínila Novu, jaké to je, když vás lidé potkávají na ulici a zdraví?

Já už byla známá před televizí. V showbyznysu jsem již asi deset let, takže jsem za tu dobu zvyklá na to, že mě lidé oslovují. Po pravdě, čím jsem starší, tím víc bych chtěla být neviditelná a neznámá. Na druhou stranu, když je někdo milý a příjemný, tak jsme ráda, když mě osloví.

Prozradíte na závěr, jaké jsou vaše osobní i profesní plány?

Asi bych nebyla žena, kdybych nechtěla mít s partnerem rodinu. Určitě chceme dítě. Žádné datum nemáme, ale je mi už 33 let. Takže to asi bude brzy. Pracovně je pro mne nyní na prvním místě televize a hned v závěsu rádio. Pro mne je Snídaně s Novou velkým splněným snem. Jako patnáctiletá jsem na ni koukala a nikdy mne tehdy ani ve snu nenapadlo, že se mi povede být součástí týmu. Musím se stále zdokonalovat v moderování, protože ta práce je nesmírně náročná. Také máme plány na vlastní tělocvičnu. Doufám, že to dobře dopadne. Ať mi čtenáři drží palce.

Foto: Jiří Šujanský
Foto: Jiří Šujanský

Hana Mašlíková
Narodila se před necelými 34 lety v Krupce na Teplicku. V roce 2006 se účastnila soutěže Miss České republiky a získala titul Miss Silueta. Krátce poté se stala jednou z účastnic soutěže Trosečník. V roce 2007 si nechala zvětšit poprsí, začala se o ni zajímat média a prosadila se jako modelka a cvičitelka. V posledních letech pracuje jako moderátorka Snídaně s Novou a má pořad na rádiu Kiss.

Nej
Barva: černá, šedá a bílá
jídlo: domácí langoš s česnekem, kečupem a sýrem
hudba: česká, například T. Klus
číslo: 18
politik: A. Babiš, ale nemám politiku ráda


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*