Nálepku si podnik za jídlo zasloužil

  •  

Na návštěvu do teplických Městských sálů za červeným kostelem jsem se těšil. Hodnotit restauraci, která dostala nálepku od Zdeňka Polreicha, jsem ještě nebyl. Trochu ji to vlastně handicapovalo, protože do podniku jdete s určitým očekáváním.

Televizně předělaný vstup je příjemný. Zmizely i reklamní poutače. Krátce před polednem v restauraci téměř nikdo není, což mě trochu zarazí. Po chvíli ale lidé chodit začnou. Na první pohled restaurace působí velmi čistě, na stole jsou ochucovadla a koženkové ubrusy.

Číšník přichází zanedlouho. V poledním menu mají tři jídla – krůtí roládu se žampiony s rýží, plněné bramborové knedlíky a vepřové medailonky s grilovanou zeleninou a šťouchanými brambory. Poslední jídlo je uvedeno jako tip a také mi ho doporučí. A k tomu kolu. Beru i krupicovou polévku, která je součástí menu. Opravdu horká mi přistává téměř okamžitě na stole. Je trochu mastnější, než bych si představoval, s čerstvou petrželkou. V misce, ale ta má jiný a lepší tvar, než jsem zaznamenal v jiných restauracích.

jidlo mestke saly

Po dojezení musím chvíli čekat, otestuji wifi. Sice ji najdu, ale nejde. Číšník se omlouvá, prý o tom vědí, ale zatím to nedokázali opravit. Hlavní jídlo vypadá dobře. I medailonky jsou grilované, jídlo je lehlé. Co se opravdu povedlo, jsou z mého pohledu šťouchané brambory. Nakonec jsem snědl úplně vše. Ještě jdu zkontrolovat toalety. I ty jsou stále opravené. Je zde čisto, dokonce to tu příjemně voní, neschází vůbec nic.

Vše jsem zvládl za 25 minut, což je na oběd příjemný čas. Za vše jsem zaplatil 141 korun, což není nejméně, ale rozhodně také ne moc. Mé jídlo navíc bylo ten den na menu nejdražší. Šel jsem zkusit najít chybu, ale nakonec odcházel spokojený. Jít do Městských sálů na oběd není špatná volba. Snad zde příště půjde i ten internet.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*