Japonský velvyslanec poprvé zavítal na Teplicko, navštívil sklárny

Ředitel závodu AGC Flat Glass Czech Jiří Jangl provádí japonského velvyslance Tetsua Yamakawu
  •  

Teplice vůbec poprvé ve své funkci navštívil japonský velvyslanec Jeho Excelence pan Tetsuo Yamakawa.
Hlavní program směřoval do výrobních závodů společnosti AGC Flat Glass Czech v Řetenicích a AGC Automotive Czech v Chudeřicíh. Se svou manželkou se zastavil také u místa setkání Ludvíka van Beethovena a Johanna Wolfganga Goetha a na stadionu FK Teplice.

Právě na stadionu fotbalového klubu japonský velvyslanec prozdradil, že se v mládí fotbalu věnoval. Nedávno dokonce nastoupil za amatérskou japonskou reprezentaci. « Bylo to ale jen na pět minut, » dodal s úsměvem Tetsuo Yamakawa.

Mimo fotbalový stadion FK Teplice směřoval hlavní program japonského velvyslance do řetenické sklárny AGC Flat Glass Czech a chudeřické AGC Automotive Czech. Obě společnosti jsou dlouhodobě součástí japonské skupiny AGC, největšího světového výrobce plochého skla.

Šlo o vůbec první první návštěvu japonského velvyslance, Jeho Excelence pana Tetsua Yamakawy a jeho ženy nejen v Teplicích, ale i v Ústeckém kraji v této funkci. „Velmi si vážíme toho, že si pan velvyslanec vybral naši společnost AGC jako jeden z cílů své návštěvy. Je to potvrzení, že AGC je jedna z nejdůležitějších firem v japonských rukou nejen na severu Čech ale i v celé České republice,“ uvedl předseda představenstva AGC Flat Glass Czech Pavel Šedlbauer.

V obou výrobních závodech se japonský velvyslanec setkal s vrcholným managementem. „Věřím, že jsme panu velvyslanci ukázali, jak se naše dlouholetá tradice výroby plochého skla a autoskel snoubila s tradicí a zkušenostmi japonskými a že se úspěšně rozvíjejí,“ uvedl personální ředitel AGC Flat Glas Czech Libor Sehnal.

Mimo výrobní závody skupiny AGC a FK Teplice japonský velvyslanec na přání své manželky navštívil také sochu Ludvíka van Beethovena v Zámecké zahradě a místo setkání Beethovena s Goethem v roce 1812.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*