V Arkadii se „hejbala škatulata“

  •  

Na počátku byla nepříznivá změna podmínek v dosavadním sídle vedení Arkadie a jejích dvou chráněných dílen, v budově řetenického hotelu Helena.

Následovalo hledání vhodné náhrady, které představitele Arkadie zavedlo až do Kollárovy ulice, do budovy Báňských projektů Teplice. Rekonstruované prostory, strategické umístění ve středu města a nakonec i zajímavý výhled na teplické střechy rozhodly právě pro tuto budovu.

 

Pak už následovalo rozmontovávání nábytku, naplňování desítek „banánovek“ a hektické balení.  V jeho závěru už „domácím“ pomáhali někteří dobrovolníci. Jejich pravý čas ale nastal ve druhé fázi, když se nekonečné množství židlí, stolů, skříní, desek z rozebraných regálů, krabic, šanonů a dílenské technologie začalo přesouvat přes půl Teplic. Díky hasičům AGC Flat Glass Czech, studentům oboru elektrikář Střední školy AGC, zaměstnancům řady firem, ragbistům ze spolku Dragons Krupka, kolegům z ostatních středisek Arkadie včetně školy (zapojili se i starší žáci) a konečně přátelům Arkadie a rodinným příslušníkům zaměstnanců se to všechno ocitlo na nové adrese a ke všemu v pátém patře. Za to patří velké poděkování jak těm, kteří demontovali a montovali, balili a vybalovali, nakládali a vykládali, zdolávali schody a ostatní záludnosti, tak těm, kteří pochopili situaci Arkadie a bez problému je uvolnili.

Vedení Arkadie a služby poskytované na Staré Duchcovské tedy najdete na nové adrese, v Kollárově ulici, v budově Báňských projektů. Kontakty elektronické, ať telefonické nebo internetové, zůstaly, stejně jako služby poskytované na ostatních střediscích, beze změny. Pracovníci Arkadie se těší, že je navštívíte, ať už budete jejich pomoc potřebovat, nebo ji budete chtít Arkadii poskytnout.

 

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*