Policie náhodou objevila pěstírnu konopí

  •  

Náhoda přispěla k odhalení pěstírny konopí, která byla ukryta v opuštěném areálu v Újezdečku.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality prováděli domovní prohlídku u 25letého muže podezřelého z mnoha úvěrových podvodů. V jeho teplickém bytě chtěli zajistit počítače, doklady a další důkazy, které by mohly souviset s jeho trestnou činností. „Už při příchodu však kriminalisty zarazil typický zápach marihuany, kterou však nikde v bytě nenašli. Během důkladné domovní prohlídky pak objevili tajnou místnost, vchod do ní byl ukryt za ledničkou, a když vešli dovnitř, našli v ní desítky rostlin konopí, které tam mladý muž sušil. Na místo si tak přivolali kolegy z Toxi týmu, kteří v místnosti zajistili 125 rostlin konopí,“ uvedl teplické policejní mluvčí Daniel Vítek.

pěstírna2

Policisty zajímalo, kde k rostlinám přišel. U výslechu muž uvedl, že dostal od známého tip, že v Újezdečku je v opuštěném areálu pěstírna konopí. Kolem půlnoci se do objektu vloupal a objevil stovky květináčů s konopím. „Nastříhal si do přinesených pytlů rostliny, kolik jen pobral, pytle naskládal do auta a doma je pak dal sušit. Veškerou marihuanu si chtěl nechat pro sebe, protože je pravidelným kuřákem trávy,“ popisuje Vítek.

Kriminalisté se pak soustředili na pěstírnu.  Areál hlídali a zjišťovali, komu patří. Během vyšetřování vyšlo najevo, že objekt má v pronájmu firma, která platí nezvykle vysoké náklady za elektrickou energii a vodu, což korespondovalo s tvrzením zadrženého muže, že se uvnitř nachází pěstírna konopí.  „Když do haly přijel jednatel firmy, sklapla past a kriminalisté, kteří objekt hlídali, ho zadrželi. Uvnitř pronajatého objektu pak skutečně našli přes tisícovku květináčů a pytle s již sklizenými rostlinami konopí a také vybavení, které se používá při indoorovém pěstování konopí,“ dodal policejní mluvčí. Jednatel se přiznal, že marihuanu pěstoval, kromě celé úrody kriminalisté zajistili i hnojiva, elektroinstalaci, výbojky, ventilátory a další vybavení, které používal.

Muž, který se do areálu vloupal a rostliny odcizil, byl obviněn z trestných činů krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které mu hrozí až pět let ve vězení. Čtyřicetiletý jednatel se bude zodpovídat z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stadiu pokusu, vzhledem k sofistikovanému způsobu, jakým o rostliny pečoval a jejich množství, mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*