Mini Cooper používá skla z Chudeřic

  •  

Poslední model legendárního vozítka Mini Cooper, kterého proslavil především komik Rowan Atkinson známý jako Mr. Bean, má i českou stopu. Boční skla do nového modelu auta vyrábí chudeřická sklárna AGC Automotive Czech.

Ročně sklárna, která je součástí skupiny AGC, vyrobí téměř 40 tisíc kusů těchto autoskel. „Výroba autoskel pro legendární Mini Cooper je dalším v řadě velmi zajímavých projektů, na kterých naše firma v posledních letech spolupracuje s předními světovými automobilkami. Vždy jde o špičkové produkty s nejvyššími nároky zákazníků,“ uvedl Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech

AGC Automotive Czech v Chudeřicích se podílí a podílela i na dalších zajímavých automobilových projektech. Pro Mercedes například vyrábí největší samozatmavovací panoramatické sklo, pro Porsche 918 Spider to zase bylo speciální zadní sklo trojúhelníkového tvaru.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích patří mezi největší evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Loni firma vyrobila 31 milionů kusů autoskel. V Chudeřicích společnost zaměstnává na 2700 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Do tří let se chce dvojka na trhu stát největším výrobcem autoskel v Evropě.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*