Regionální potravinou jsou i brambůrky z Teplic


Už pátým rokem uděluje ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům jednotlivých krajů titul Regionální potravina.

Výrobky se o značku ucházejí v devíti kategoriích. V Ústeckém kraji mělo zájem o označení regionální potravina celkem 52 výrobců, kteří do soutěže přihlásili celkem 190 výrobců. Nejčastěji šlo o pekařské a masné výrobky a nápoje. „Je potěšitelné, že v našem ústeckém regionu došlo k tak vysokému nárůstu přihlášených výrobků do soutěže – celkem 190. To je rekordní počet, který převýšil všechna naše očekávání. Vzrostl také počet nových mladých výrobců o čtvrtinu, což znamená i rozvoj potravinářství a další zaměstnanost v tak složitém regionu,“ uvedla regionální koordinátorka Ludmila Holadová, ředitelka mostecké agrární komory.

Oceněný výrobek a výrobce:

1 Menčíkova podkova Varnsdorfské uzeniny s.r.o., Varnsdorf
2 Archivní sušená slanina Rodinná firma s.r.o., Litoměřice
3 Kozí sýr přírodní Ondřej Malina, Nová Víska
4 Kozí mléko bio Jakub Laušman, Držovice
5 Onďasův rohlík Jiří Ondečko, Děčín
6 Smetanovo-tvarohový mrak Petra Peštiková, Děčín
7 Kocour IPA Samuraj Pivovar Kocour Varnsdorf s.r.o.
8 Višňový džem DY servis s.r.o., Radešín
9 Čertovsky dobré a křupavé brambůrky solené slavomír hadrava, Teplice


Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*